Indendørs vinduespudsning

Det er let at glemme at pudse vinduerne. Når du er i gang med din hovedrengøring, er det nemmere at se støvet på hylderne og det snavsede gulv. Men når vinduerne ikke bliver pudset, er det enormt tydeligt, så snart du løfter blikket og kigger på dem. Når solen står ind af ruderne, bliver hver en fedtet finger, striber og andet snavs tydeligt. Derfor er det vigtigt, at du rengør dine vinduer med effektive rengøringsmidler til vinduespudsning.

I det nedenstående har vi derfor udarbejdet en guide til dig, så du kan læse præcis, hvad du skal gøre, hvis du gerne vil have helt rene vinduer, der giver dig et fantastisk udsyn. Find dit udstyr til indendørs vinduespudsning hos Rengros.

18 varer

Faldende orden
pr. side

Hvor ofte bør jeg pudse mine vinduer?

Hvis du gerne vil have rene og flotte vinduer, er det vigtigt, at du jævnligt foretager en indendørs vinduespudsning. På den måde holder du nemlig snavset, de fedtede fingre og andre elementer nede. Det gør det lettere for dig at holde vinduerne rene på længere sigt.

Det er vidt forskelligt fra familie til familie, hvor ofte du bør foretage en indendørs vinduespudsning. Det kommer helt an på, hvor meget dine vinduer er udsatte. Hvis du har små børn, er det oftest uundgåeligt, at de sætter deres fingre på ruden, hvorved der opstår fingeraftryk. I så fald bør du foretage en indendørs vinduespudsning relativt ofte.

 Hvis du har dyr, er der også en stor risiko for, at de lejlighedsvis hopper op af ruderne med deres snavsede poter. I så fald bør du også rengøre ruderne ret ofte. 

Hvis du ofte har stearinlys tændt tæt på ruderne, eller hvis du ryger indenfor, kan det også være nødvendigt at rengøre ruderne ofte.

Som udgangspunkt siges det, at vinduer skal pudses udendørs hver anden til tredje måned. Nogle mennesker synes, at det er lettere at pudse både udvendigt og indvendigt, når de er i gang. Det er selvfølgelig helt op til dig. Dog bør du som minimum foretage en indendørs vinduespudsning mindst to gange om året. 

Hvilket udstyr skal jeg bruge til indendørs vinduespudsning?

Når du skal i gang en indendørs vinduespudsning, er det naturligvis vigtigt, at du har det rette indendørs vinduespudserudstyr til opgaven.

For det første bør du altid have handsker på, når du gør rent. Her er indendørs vinduespudsning ingen undtagelse. Derudover er det naturligvis også vigtigt, at du har en spand til rådighed, når du skal foretage en indendørs vinduespudsning. Du skal putte vinduessæben, og eventuelt også noget andet vand, i spanden.

Du skal også finde det rette rengøringsmiddel til vinduerne. Det er vigtigt, at du anvender en vinduessæbe, der er effektivt kan fjerne både fedtpletter og andet snavs fra dine ruder. 

Derudover skal du også bruge en god børste til at sæbe vinduerne ind. Den slags redskab bliver også kaldt for en indvasker. Som navnet også antyder, bliver børsten anvendt til at sæbe ruderne ind med. 

Du skal også bruge en gummiskraber, når du foretager en indendørs vinduespudsning. Gummiskraberen skal bruges til at fjerne sæben med. 

Til sidst skal du bruge en tør klud. Du skal anvende kluden til at tørre dine ruder, så de sidste sæberester kommer væk. 

Hvordan pudser jeg mine vinduer indendørs?

Når du skal i gang med en indendørs vinduespudsning, er det vigtigt, at du først får fjernet de møbler, der måtte stå foran vinduerne. Det vand og sæbe, som du bruger under rengøringen, kan nemt komme til at ramme dine møbler.

Hvis du har nips, planter eller lignende til at stå i vindueskarmen, bør du også fjerne dem. Interiøret skal fjernes af samme grund som møblerne. Det risikerer nemlig at blive vådt, og eventuelt ødelagt, under rengøringen. 

Herefter bør du starte med at tørre karmen grundigt af, inden du går i gang med at vaske vinduet. Når karmen er tørret af, skal du finde en spand, hvor du kan blande vinduessæben med vand. 

Herefter skal du starte med at dyppe børsten i sæbe blandingen. Derefter skal du lade den dryppe lidt af i spanden, inden du går i gang med rengøringen. Hvis du ikke lader børsten dryppe af, risikerer du i stedet, at der kommer vand ud over det hele. Når børsten har dryppet af, kan du begynde at sæbe ruden ind. Det er vigtigt, at du får dækket hele ruden med sæben, så hele arealet bliver rengjort.

Der skal du anvende en gummiskraber til at fjerne sæben med. Det er vigtigt, at du bevæger gummiskraberen fra den ene side til anden hele vejen ned af vinduet. Det er vigtigt, at der er overlap mellem banerne, ellers risikerer du blot, at der kommer striber og løbere. Hvis dine vinduer er meget snavsede, kan det være nødvendigt at vinduerne sæbes ind to eller flere gange.

Herefter skal du bruge en tør klud til at tørre de sidste sæberester bort med. Sæberesterne har en tilbøjelighed til at blive siddende i hjørnerne af ruden. Når du anvender en tør klud, giver du dine ruder et flot finish. Derudover forlænger det også vinduernes holdbarhed, når de bliver holdt ordentligt tørre. 

Sæberesterne har især en tendens til at blive siddende i hjørnerne. Den tørre klud er med til at give dine vinduer et flot finish, og så forlænger det i øvrigt vinduernes levetid, når de bliver holdt ordentligt tørre.

FAQ

Hvilket udstyr skal jeg bruge til indendørs vinduespudsning?

Når du skal pudse dine vinduer, får du brug for det rette indendørs vinduespudserudstyr. Vi foreslår derfor, at du anskaffer dig handsker, en spand, en indvasker, en gummiskraber og en tør klud. 

Handskerne skal beskytte dine hænder. Spanden er til vinduessæben. Indvaskeren er til at sæbe vinduerne ind med. Gummiskraberen er til at fjerne sæben med, og endelig er den tørre klud til at tørre vinduerne efter med. 

Hvilken vinduessæbe er den bedste til indendørs vinduespudsning?

Når du skal pudse dine vinduer indendørs, er det nødvendigt, at du har et godt rengøringsmiddel, der egner sig til opgaven. Det vil afhænge af dine ruder og dine præferencer, hvilken vinduessæbe der er den bedste.

Nogle sæber egner sig rigtigt godt til meget snavsede ruder. Andre sæber kan opløse sig selv, hvis du glemmer en stribe, når du skraber sæben af. Nogle sæber er også mere miljøvenlige end andre. Derfor må det være helt op til dig, hvilken vinduessæbe der er den bedste.