Kalkfjerner

Der sætter sig kalk alle de steder, hvor der er vand – toiletter, badeværelsesfliser, elkedler, kaffemaskiner, forskellige maskiner i industrien og så videre. Nogle steder i landet er det mere udtalt end andre steder på grund af et højere kalkindhold i kommunevandet, men det sker alle steder i et eller andet omfang. Hvad for en kalkfjerner du skal bruge, afhænger af hvilken overflade du skal have afkalket – hos os finder kalkfjerner til mange formål.

Kalk er ikke særligt let opløseligt i vand, men vandet i naturen indeholder opløst kalk i forskellige mængder, der afhænger af, hvor henne i landet man befinder sig. Man taler om hårdt vand, hvis der er meget kalk i vandet og blødt vand, hvis der er mindre kalk i vandet. Når vand fra hanen bliver varmet op, gør det at kalken bliver endnu mind opløselig, og i stedet bliver den udfældet og aflejrer sig. Kalken sætter sig på varme flader som varmelegemet i kaffemaskinen eller vaskemaskinen ligesom vanddamp, der sætter sig som dug på kolde flader. Et varmelegeme, som er blevet belagt med kalk skal køre længere for at få overført varmen til vandet og blive samtidig endnu varmere, når det ikke kan slippe af med varmen. Til sidst brænder det måske sammen fordi varmetrådene, der sidder inde i varmelegemet, simpelthen brænder over, ligesom man kender det fra glødetråden i en pære, når den springer. Og så er varmelegemet ødelagt og man må have det skiftet ud -hvis det da kan betale sig, for ofte skal maskinen skilles ad for at man kan komme til ind varmelegemet, og det bliver hurtigt dyrt i løn til en tekniker. 

Med det rette rengøringsmiddel beregnet til opgaven – kalkfjerner - er det heldigvis ikke svært at fjerne også de mere genstridige kalkaflejringer. Det kan dog på nogle typer af maskiner være svært at se, om varmelegemet er tykt belagt med kalk og man opdager det først, når det er for sent.

25 varer

Faldende orden
pr. side

Kalkfjerner har mange forskellige anvendelsesområder

Kalkfjerner har mange anvendelsesområder. Når der har sat sig kalkaflejringer i toilettet vil de ofte blive farvet brune af jern og okker i vandet og det får toilettet til at fremstå beskidt og ulækkert. Det kan ofte være tilstrækkeligt at anvende et godt rengøringsmiddel særligt fremstillet til rengøring af toiletter, men hvis det er særligt slemt, måske fordi den jævnlige rengøring har været forsømt i en periode, kan det være nødvendigt med en decideret kalkfjerner for at få aflejringerne til livs. Kaffemaskinen har brug for at blive afkalket jævnligt, da der ellers sætter sig kalk i rørene inde i maskinen. Det betyder, at de stopper til, så maskinen i første omgang arbejder langsommere og i sidste instans helt holder op med at virke. Elkedlen skal også afkalkes. Når kalken aflejrer sig omkring varmelegemet virker det nemlig isolerende, så maskinen bruger mere energi og er længere tid om at varme vandet op – og til sidst brænder sammen. Vaskemaskiner har også godt af en afkalkning for at holde aflejringer i maskinen nede, og i visse industrier særligt inden for levnedsmiddelområdet, er der rum, flader og maskiner, der kræver en tilbagevendende afrensning af kalk. Hos Rengros finder du kalkfjerne til alle disse formål.

Hos os finder du kalkfjerne til alle opgaver

Uanset næsten hvilken type opgave du skal bruge kalkfjerner til har vi noget i vores udvalg, der passer. Vi har

 • Koncentreret pulver til opløsning i lunkent vand til at fjerne kalk på varmelegemer i kaffe- og vaskemaskiner, rensning af murværk for mørtelrester, rensning for kalk- og kedelsten, fjernelse af kalkpletter på vådrumsgulve og fjernelse af belægninger samt forskellige salte og mineraler i toiletter og urinaler.
 • Fortykket og kraftig kalkfjerne til at få has på kraftige kalk-og rustaflejringer på metaller, armaturer, malede flader, syrefaste klinker og fuger med videre.
 • Eddikesyre, der kan anvendes til afkalkning af kaffemaskiner, elkedler, strygejern, filtre fra vandhaner og så videre, til at fjerne cementslør fra fliser og som skyllemiddel i vaskemaskiner
  Flydende all round afkalkningsmiddel, der er effektiv til selv de sværeste kalkbelægninger, og derfor er velegnet til brug i industrien.
 • Afkalkningspulver specielt til vaskemaskiner, der meget effektivt fjerner kalk-, mineral-, protein og silikataflejringer i maskinen og holder varmelegemet fri for kalk ved regelmæssig brug.
 • Alkalisk afkalker, et specialiseret sanitært rengøringsmiddel til afkalkning og afrensning af sanitære flader som porcelæn, armaturer, marmor, natursten, travertin, terazzo, cementfuger, og kalksten.
 • Citronsyrebaseret sanitetsrengøringsmiddel til vedligeholdende rengøring og afkalkning specielt til den daglige afrensning af snavs, kalk, rust, og sæberester.
 • Maskinafkalker til husholdningsapparater og maskiner, der afrenser syrebestandige flader for kalk og belægninger af blandet kalk, smuds og mineralstoffer.
 • Kraftigt saltsyrebaseret kalkfjerner til at fjerne svære kalk-og rustbelægninger, rensning af containere, jernbanevogne og andet rullende materiel for rust og bremsestøv og til den krævende rengøring i levnedsmiddelindustrien.

Og hvis du foretrækker en miljøvenlig kalkfjerner, har vi flere varianter fra producenter som TANA og Taski. Særligt de stærke kalkfjernere skal bruges med omtanke og altid med handsker på.

Få vejledning til at vælge den rette kalkfjerner

Du skal endelig ikke holde dig tilbage fra at kontakte os for at få hjælp til at vælge den type kalkfjerner, der passer til dit behov. Vi er altid klar til at bistå med råd og vejledning, og en af de helt store fordele ved at handle kalkfjerner og andre rengøringsmidler hos os i Rengros er vores lange erfaring, der giver et solidt grundlag for at lede dig frem til det rette valg. Vores produkter er dels fra en række anerkendte producenter, dels har vi selv været med til at udvikle en serie, der også rummer midler til at fjerne kalk. I vores webshop kan du finde kalkfjerner til enhver opgave, uanset om det er til dit private badeværelse, baderummet i et fitnesscenter, kaffemaskinen på kontoret eller syre kalk- og rustaflejringer i industrien.

FAQ

 • Hvordan opstår kalkaflejringerne? Kalken er i vandet, og når vandet varmes op, bliver kalken mindre opløselig og sætter sig som aflejringer.
 • Hvorfor skal jeg afkalke min kaffemaskine, elkoger og lignende? Det skal du for at undgå, at varmelegemet kommer på overarbejde og til sidst brænder sammen.
 • Har Rengros kraftig kalkfjerner til industriel brug? Ja, vi har produkter både til husholdningen og til de krævende opgaver særligt inden for levnedsmiddelindustrien.