Vinduespudsning

Der er få ting indenfor rengøring, der er så omgærdet af myter og nedarvede gode råd om at vaske vinduer. Og få ting, der kan virke så umulige. Til sammenligning er det nemt nok at få vandhanen til at skinne eller vaske gulvet fint og rent, men vinduerne – de driller næsten altid på de helt forkerte tidspunkter.

Varer 1-36 af 361

Faldende orden
Side
pr. side

Vi har udstyr til både professionelle vinduespudsere og private

En stor del af hemmeligheden ligger i at have det rigtige vinduespudser-grej – og så naturligvis den rigtige håndføring for at undgå striber. Find det rette udstyr fra mange af de anerkendte mærker hos Rengros. Vi sælger vinduespudserudstyr til både private og erhvervsdrivende, og du er altid meget velkommen til at kontakte os for gode råd og vejledning.


Find det bedste vinduespudser-grej her i webshoppen

Du skal selvfølgelig have vand og sæbe. Så er du allerede godt i gang med at samle det vinduespudser-grej, der skal til for at få et rigtigt godt resultat. Du kan selv blande din vinduesrens af vand, opvaskemiddel, salmiakspiritus og eddike, men de sidste to er harske ting at stå med, og de nemt får øjnene til at løbe i vand. Hvis du ikke gider det, kan du købe fine, færdige blandinger. 

Hos Rengros kan du købe den vinduessæbe og glasrens, som også bruges af en professionel vinduespudser, så du ikke skal stå med det selv. Og samtidig kan du her købe alt, hvad du ellers har brug for inden for vinduespudsning. Hos os finder du altid et pænt sortiment af godt grej til enhver type vinduespudser. Det gælder for eksempel:

  • Spande
  • Indvaskere eller indsæbere
  • Vinduesskraber og komplette skvisere
  • Vandførende teleskopstænger
  • Rentvandsanlæg
  • Klude, tilbehør og andre forbrugsartikler

Sådan får den bedste rengøring af vinduer

 Når du først har fået købt det rette grej, er det næste at forstå selve teknikken bag effektiv rengøring af vinduet. Først skal ruden sæbes ind. Det har du din indvasker til. Dyp den i vandet og lad den dryppe lidt af, så den ikke oversjasker vinduet. Derefter skal du sæbe ruden ind over det hele og lidt hurtigt. Det hele skal faktisk foregå med fart på for at undgå striber. Dernæst skal du hurtigt i gang med skraberen, for ellers når vandet at fordampe, og det efterlader netop de trælse striber, som du helst vil være fri for. Så tag ét vindue ad gangen og ingen kaffepauser, når først du har sæbet en rude ind. På med skraberen med det samme.
 

Den glidende bevægelse

Du har sikkert set professionelle skrabe vandet af i en hurtigt flydende, siksak-bevægelse. Du kan sagtens efterligne den, og her er dit vinduespudserudstyr henvist til andenpladsen og dine håndbevægelser til førstepladsen. Hastighed er nemlig vigtigt, ligesom det er vigtigt at holde et ensartet tryk og en glidende bevægelse, så skraberen ikke slipper i den ene side eller hakker hen over ruden. Om du vil skrabe fra højre mod venstre eller omvendt er op til dig, og afhængigt af, om du er højre- eller venstrehåndet, men start altid oppefra og bevæg dig nedad. Og husk, at du hele tiden skal overlappe lidt, så skraberen ikke efterlader våde striber.  

 

Husk vandets temperatur

En ekstra sikring mod striber er at sørge for, at dit vaskevand har den rette temperatur, og der skal du gøre det modsatte af vejrguderne. Vasker du på en kold dag, skal dit vand være varmt og omvendt. Det er ellers logisk at tænke, at vaskevand altid skal være varmt, men på en varm dag vil det simpelthen fordampe for hurtigt. Så er det nærliggende at tro, at man vil få en masse tid, hvis man vasker i koldt vand på en kold dag, men her risikerer man i stedet at vandet fryser til is – og det er lige så skidt, som når det fordamper. Og så er det ganske rigtigt, at du ikke skal vaske i direkte solskin – i hvert fald om sommeren. Vandet forsvinder simpelthen alt for hurtigt. Solen må gerne skinne – bare ikke direkte på ruderne.

 

Hvad nu med førstesalen, når du skal pudse vinduer i højden?

Har du vinduer, der sidder udenfor rækkevidde, har du brug for ekstra udstyr, når du skal pudse vinduer. Pudses skal de jo. Hos os kan du få vandførende stænger med tilhørende børster, så du kan nå ruderne på første sal uden at vakle. Hvis du gerne vil være rasende effektiv, har meget store glasfacader eller kroge, der er svære at nå, kan du også få power tools indenfor vinduespudserudstyr. For eksempel sælger vi en batteridrevet rygsæk med vandslange og mulighed for justering af vandtrykket. Og så bliver vinduespudsning pludselig til en helt anden disciplin. 


Kvalitetsudstyr til den professionelle vinduespudser

Vi har også den fulde udstyrspakke til professionelle danske vinduespudsere. Du skal altid sørge for at fylde helt rent vand i rygsækken, fordi selv små sandkorn kan ridse dine ruder. Du kan købe helt rent vand eller bruge opsamlingsvand fra regnvandstønden. Vandhanevand indeholder meget kalk, som kan sætte sig på ruderne som film.

 

Og så skal vi indendørs

Men vinduespudsningen er jo ikke overstået, fordi du er færdig udvendigt. Nu, hvor dine ruder er renere udenpå end nogensinde, afslører de alle indvendige børnefingre og hundesnuder. Og mados, cigaretrøg og ganske enkelt det fedt, der sætter sig på ruderne, fordi vi bor imellem dem. Indenfor kan du ikke rigtigt stå med alt det vandpjaskeri, som du kan udenfor, så her skal du bruge en ny taktik. Det er en god idé at investere i indendørs vinduespudserudstyr. Hvis du allerede har en mikrofiberklud, har du begyndelsen på en effektiv indendørs pakke af vinduespudserudstyr. Indendørs klarer du dig med en sprayflaske, en skraber og en mikrofiberklud til at tørre efter med. Samme princip gælder – spray hele vinduet i stedet for et hjørne ad gangen, skrab af i en hurtig glidende bevægelse og tør efter med en mikrofiberklud.


Skulle du være blevet inspireret til at købe godt grej, der kan få dine vinduer funklende rene eller løse professionelle opgaver inden for vinduespudsning, så leverer vi dit nye vinduespudserudstyr på blot 1-3 hverdage. Vi vil desuden gerne give alle vores kunder en god og personlig oplevelse samt den bedste kvalitet. Derfor er du også meget velkommen til at kontakte os, hvis du har du har spørgsmål til noget af det vinduespudserudstyr, som du finder her i webshoppen, eller hvis du har forespørgsler angående nogle andre produkter til vinduesvask, som du mangler i dit erhverv eller privat.