Vinduespudser udstyr

Kender du det; Hele huset er funklende rent, du er komplet klar til gæster, og så bryder solen gennem skyerne og afslører vinduesglasset. Der er få ting indenfor rengøring, der er så omgærdet af myter og nedarvede gode råd som vinduespudsning. Og få ting, der kan virke så umulige. Det er nemt nok at få vandhanen til at skinne eller vaske gulvet fint og rent, men vinduerne – de driller næsten altid på de helt forkerte tidspunkter. 

Hemmeligheden ligger i vinduespudserudstyret – og den rigtige håndføring. Find det rette udstyr hos Rengros. Vi sælger vinduespudserudstyr til både private og erhvervsdrivende.

Varer 1-36 af 320

Faldende orden
Side
pr. side

Det vigtigste vinduespudserudstyr

Du skal selvfølgelig have vand og sæbe. Så er du allerede i gang med at samle dit vinduespudserudstyr. Du kan selv blande din vinduesrens af vand, opvaskemiddel, salmiakspiritus og eddike, men de sidste to er harske ting at stå med, der nemt får øjnene til at løbe i vand. Hvis du ikke gider det, kan du købe fine, færdige blandinger. 

Hos Rengros kan du købe professionel vinduessæbe og glasrens, så du ikke skal stå med det selv. Og samtidig kan du her købe alt, hvad du har brug for indenfor vinduespudserudstyr. Og hvad har du så brug for? Det kommer lidt an på dine vinduer, men en god begyndelse er disse ting:

- Spand

- Indvasker eller indsæber

- Vinduesskraber

- Klud eller viskestykke

Vælg en stor spand

Hvad angår din spand, er det smart at vælge en, som er stor nok til, at du kan dyppe din indvasker i den. Det er seriøst irriterende at skulle dyppe først den ene side og så den anden side. Indvaskeren, eller indsæberen, er en vigtig del af dit vinduespudserudstyr. Den skal du bruge til at sæbe vinduet ind i. Man kan i princippet bruge en svamp, men det går meget hurtigere med en rigtig indsæber. Du kan sætte den på et skaft og dermed også nå meget længere, end du kan med en svamp. Kluden skal du bruge til at tørre overskydende væske af gummilister, så det ikke løber ned over ruden. Der kan du bruge et viskestykke eller noget andet, der suger godt, men hvis du gerne vil investere i rigtigt vinduespudserudstyr, der med garanti suger og ikke fnulrer, er en mikrofiberklud en god idé. Den kan også bruges, når du skal bruge vinduespudserudstyr til ruderne indvendigt.

Husk kvalitetsgummi

Dernæst skal du have en skraber. Den kan ligeledes sættes på et skaft og give dig større rækkevidde. Ellers er det vigtigt, at gummiet på skraberen er helt og ikke tør eller revnet. Dårligt eller slidt gummi giver nemlig netop striber på dine ruder. Hvis du køber en god skraber med kvalitetsgummi, kan gummiet ofte vendes, når det bliver slidt. Og hvis du gerne vil passe på gummiet, kan du give det en lillebitte smule madolie efter brug. Så udtørrer det ikke. Så det er vigtigt at passe på sit vinduespudserudstyr.

Hurtighed er afgørende

Nu kommer vi så til selve teknikken. Først skal ruden sæbes ind. Det har du din indvasker til. Dyp den i vandet og lade den dryppe lidt af, så den ikke over sjasker vinduet. Derefter skal du sæbe ruden ind over det hele og lidt hurtigt. Det hele skal faktisk foregå med fart på for at undgå striber. Dernæst skal du hurtigt i gang med skraberen, for ellers når vandet at fordampe, og det efterlader netop de trælse striber, som du helst vil være fri for. Så tag ét vindue ad gangen og ingen kaffepauser, når først du har sæbet en rude ind. På med skraberen med det samme. 

Den glidende bevægelse

Du har sikkert set professionelle skrabe vandet af i en hurtigt flydende, siksak-bevægelse. Du kan sagtens efterligne den, og her er dit vinduespudserudstyr henvist til andenpladsen og dine håndbevægelser til førstepladsen. Hastighed er nemlig vigtigt, ligesom det er vigtigt at holde et ensartet tryk og en glidende bevægelse, så skraberen ikke slipper i den ene side eller hakker hen over ruden. Om du vil skrabe fra højre mod venstre eller omvendt er op til dig, og afhængigt af, om du er højre- eller venstrehåndet, men start altid oppefra og bevæg dig nedad. Og husk, at du hele tiden skal overlappe lidt, så skraberen ikke efterlader våde striber.  

Husk vandets temperatur

En ekstra sikring mod striber er at sørge for, at dit vaskevand har den rette temperatur, og der skal du gøre det modsatte af vejrguderne. Vasker du på en kold dag, skal dit vand være varmt og omvendt. Det er ellers logisk at tænke, at vaskevand altid skal være varmt, men på en varm dag vil det simpelthen fordampe for hurtigt. Så er det nærliggende at tro, at man vil få en masse tid, hvis man vasker i koldt vand på en kold dag, men her risikerer man i stedet at vandet fryser til is – og det er lige så skidt, som når det fordamper. Og så er det ganske rigtigt, at du ikke skal vaske i direkte solskin – i hvert fald om sommeren. Vandet forsvinder simpelthen alt for hurtigt. Solen må gerne skinne – bare ikke direkte på ruderne.

Hvad nu med førstesalen

Har du vinduer, der sidder udenfor rækkevidde, har du brug for ekstra udstyr. Pudses skal de jo. Hos os kan du få vandførende stænger med tilhørende børster, så du kan nå ruderne på første sal uden at vakle. Hvis du gerne vil være rasende effektiv, har meget store glasfacader eller kroge, der er svære at nå, kan du også få power tools indenfor vinduespudserudstyr. For eksempel sælger vi en batteridrevet rygsæk med vandslange og mulighed for justering af vandtrykket. Og så bliver vinduespudsning pludselig sjovt. Vi har også den fulde udstyrspakke til professionelle. Du skal altid sørge for at fylde helt rent vand i rygsækken, fordi selv små sandkorn kan ridse dine ruder. Du kan købe helt rent vand eller bruge opsamlings vand fra regnvandstønden. Vandhanevand indeholder meget kalk, som kan sætte sig på ruderne som film.

Og så skal vi indendørs

Men vinduespudsningen er jo ikke overstået, fordi du er færdig udvendigt. Nu, hvor dine ruder er renere udenpå end nogensinde, afslører de alle indvendige børnefingre og hundesnuder. Og mados, cigaretrøg og ganske enkelt det fedt, der sætter sig på ruderne, fordi vi bor imellem dem. Indenfor kan du ikke rigtigt stå med alt det vandpjaskeri, som du kan udenfor, så her skal du bruge en ny taktik. Det er en god idé at investere i indendørs vinduespudserudstyr. Hvis du allerede har en mikrofiberklud, har du begyndelsen på en effektiv indendørs pakke af vinduespudserudstyr. Indendørs klarer du dig med en sprayflaske, en skraber og en mikrofiberklud til at tørre efter med. Samme princip gælder – spray hele vinduet i stedet for et hjørne ad gangen, skrab af i en hurtig glidende bevægelse og tør efter med en mikrofiberklud.

Sådan. Nu har du de smukkeste, klareste ruder i nabolaget.

Skulle du være blevet inspireret til at imponere din svigermor med funklende rene ruder, så leverer vi på 1-3 dage. Find alt det nødvendige udstyr hos Rengros.


FAQ:

- Hvor ofte skal jeg pudse mine vinduer indendørs?

Indendørs skal man mindst pudse  vinduer to gange årligt. Uanset om man har fedtede børnefingre eller ej, så sætter det daglige liv sine spor på ruderne. Men har du mange familiemedlemmer, der rører ruderne – eller ryger du – kan det sagtens være, at du skal pudse oftere. 

- Hvor ofte skal du pudse dine vinduer udendørs?

Udendørs skal man pudse  vinduer hver 2. eller 3. måned. Ruderne er udsat for det danske vejr, forbi flyvende fugle og flyvske bolde, og ved at vaske dem jævnligt, sikrer man sig, at skidtet ikke sætter sig og bliver umuligt at håndtere.

- Hvordan fjerner jeg fastgroet skidt fra vinduer?

Vask ruderne flere gange. Her kan du godt lade sæbevandet sidde lidt og opløse skidtet. Derefter skraber du det af og sæber ind igen. Fastgroede fugleklatter kan skrabes forsigtigt af med et barberblad – og så skal der vaskes igen. Generelt går de fleste fastgroede pletter af, når man vasker flere gange.

- Hvordan fjerner jeg cement pletter fra vinduerne?

Har du pletter af cement, skal du være meget forsigtig, fordi cement kan ridse ruden. Du skal opløse cementen i sæbevand over flere timer og derefter forsigtigt skubbe den af med en plastik spatel. Mug og skimmel i vindueskanten sprayes med desinficerende rengøringsmiddel og trækker i 12 timer og vaskes derefter af. Hvis du har kalkpletter – som for eksempel kan dukke op efter havevanding – kan du blande en stærk eddikeopløsning og lade det sidde i 30 minutter. Derefter skulle kalken vær løsnet. Der findes selvfølgelig også professionelle midler til at tage genstridige pletter af ruderne.