Indvaskere

Som navnet rigtigt antyder, er en indvaskers eneste formål at vaske ruden ind, når du vasker vinduer. Indvaskeren er en sammensætning af striphold og stripovertræk. 

Hos Rengros har vi specialiseret os i alt, der hedder vinduespudsning. Derfor ved vi også en hel del om, hvad en god indvasker er og har gode råd til, hvordan du skal bruge den korrekt og effektivt. 

Vinduer kan have mange forskellige størrelser, udseende og materiale. En god indvasker vil kunne bedække de store vinduer, de bittesmå palævinduer som de buede og runde vinduer. Til de vinduestyper kræves derfor en god indvasker og lignende godt udstyr til vinduspudsning, som ikke skyer væk fra opgaven.

  • Ergonomi. Stripholderen på indvaskeren skal være ergonomisk, særligt mere buede vinduer. Kun mennesker med store fastkarms vinduer eller store sidehængte vinduer kan se sig tilfredse med statiske og mindre dynastiske greb på stripholderen. Det ergonomiske håndtag hjælper dig, når du skal ud i alle kroge og kanter af vinduet, uden at det kantede håndtag gør dig gennemblødt i sædevand.
  • Tilvalgsmuligheder. Vinduerne er vidt forskellige i størrelse, hvorfor du får brug for at kunne benytte forskellige stripovertræk på din indvasker.
  • Godt materiale. Stoffet på stripovertrækket skal være af en vis standard. Du skal vaske vinduer mange gange i dit liv, så vælg et materiale, der tåler vask, varmt vand og tager god imod sæbevandet.

18 varer

Faldende orden
pr. side

Stripholder og stripovertræk

Når du vælger en indvasker, vælger du også stripholder og stripovertræk. Førstnævnte er altså holderen, hvorpå stripovertrækket kan sættes på. Man kan vælge at kombinere stripholder og skraber i et og samme udstyr. Under arbejdet finder de fleste vinduespudsere dog stor glæde ved at have to adskilte værktøjer til at håndtere husets mange vinduer. 

Når du udvælger den bedste stripholder og stripovertræk til dine vinduer, skal du derfor være strengt opmærksom på kombinationen af de to. Naturligvis skal de passe i længden. Men hav også skarpe øjne hvad angår lukningerne. 

Et stripoverstæk kan findes med velcrolukning, være speciallavet til holderen eller have klik-funktion, det kan også placeres på velcrohylster. Valget er ikke blot en smagssag. 

Vi anbefaler, at du vælger en kombination af holder og overtræk på din indvasker, som er produceret til at arbejde sammen. Du kan finde glimrende indvaskere, hvor delene er produceres af forskellige producenter, dog vil du opleve den optimale brug af din indvasker, når delene er skræddersyet til hinanden. Et løstsiddende overtræk er f.eks. rædselsfuldt at arbejde med. 

Overvej en stang til svært tilgængelige vinduer

Bor du på 1. eller 2. sal, vil du ofte kunne pudse vinduet fra jorden. Højere oppe kan man nøjes med at vaske inde fra lejligheden, hvis ikke boligselskabet sørger for vinduespudsningen e.l. 

Også i mange villaer, rækkehuse mm. vil vinduespudsningen skulle ske fra jorden, trods de svært tilgængelige vinduer. Her kommer stangen i brug. Og her kommer ting, du skal være opmærksom på, når du finder stangen til din indvasker. 

  • Længden. Længden på stangen skal passe med højden på vinduerne mere eller mindre. Du vil ofte have en skæv vinkel på vinduet, som lægger nogle centimeter til. Omvendt står du med stangen i hånden og altså gerne en halvanden meter over jorden. Husk også, at stangen ikke blot skal kunne nå op til vinduet, men helt op til toppen af vinduet – hele vinduet skal naturligvis dækkes med sæbevand.
  • Justering. Flere stænger fås med justeringsmuligheder, hvilket er utrolig behageligt. Justeringen på stangen gør den mulig til at blive brugt på alle vinduer. Strengt taget er det dumt at købe en stang, som ikke kan justeres – og svært at finde. Men tjek her op på lukningen af stangen. En dårlig lukning vil hurtigt blive besværlig at arbejde med.
  • Pasning i stripholderen. Stripholdere produceres udelukkende med hul i bunden, hvor stangen kan indføres. Vær dog påpasselig med, at disse komponenter passer sammen. Det leder til stor frustration, er det ikke tilfældet. 

Behandling af indvasker

Behandlingen af din indvasker er nok det mest simple ved indvaskeren, hvis du har købt et godt materiale. Efter brug frakobles stripholder og -overtræk, hvis det er muligt. Stripholderen rengøres hurtigt, så sæberester ikke indtørrer og beskadiger holderen. 

Overtrækket kan enten vaskes i hånden eller i vaskemaskinen. Selvom den har arbejdet med sædevand en hel dag, trænger den til en rengøring. Eventuelt rengør med vand og fjern sæberester, hvis pudsningen var meget lidt beskidt. 

En indvasker i godt materiale vil kunne holde i mange år. Stripovertrækket kan hurtigt blive ringe, hvis kvaliteten af stoffet er dårlig eller hvis sæderester får lov at indtørre og beskadige den. Så tænk dig lidt om, når du bruger din indvasker – og når du er færdig med at bruge den. 

FAQ

Vi har samlet nogle ofte stillede spørgsmål i forbindelse med køb af indvaskere.

Hvorfor skal man bruge en indvasker?

Du behøver ikke bruge en indvasker. Du kan snildt bruge en svamp e.l. Har du mere end et par vinduer, vil du dog hurtigt blive træt af at skulle benytte en svamp. Indvaskeren kommer ud i alle kanter, dækker en stor overflade og er bare behagelig at arbejde med. 

Du kan overveje at finde en kombination af skraber og indvasker, hvis du vil spare lidt. Som nævnt er det dog en belastning, når du skal pudse mange vinduer, da farten på vinduespudsningen sænkes betydeligt. 

Hvordan arbejder man med en indvasker? 

Du sætter stripholder og stripovertræk sammen. Du dypper stripovertrækket i sæbevandet. Lad den dryppe af, hvis du vil undgå for stort en rand af sæbevand. 

Prop overtrækket mod vinduesruden, og begynd af bevæge indvaskeren fra øverst venstre eller højre og til modsatte hjørne. Kom ud til siden ved hver bevægelse, og stil indvaskeren klar ved spanden til næste vindues indsmøring. 

Hvor meget skal man betale for en god og holdbar indvasker? 

Vi har generelt lave priser på rengros. Så du vil kunne finde en velfungerende indvasker til under 100 kroner. 

Har I mange vinduer eller skal du bruge den til erhverv, skal du op over de 100 kroner og tættere på 200. Her kræves mere af ergonomien, materialet og fornemmelsen af indvaskeren, som den ligger i hånden.