Desinfektion

Den store pandemi har gjort os alle sammen til eksperter i vira og desinfektion  – i hvert fald til husbehov. I mange brancher har der altid været skrappe krav til rengøring og desinfektion, og med Corona-situationen er det blevet endnu mere udtalt og desinfektion har bredt sig til dagligdagen i helt nye brancher. Du kan få et bredt udvalg af produkter til den opgave her hos os.

Desinficering er relevant og vigtig som en del af rengøringen både hos private og erhvervsvirksomheder.

Når man gør rent, fjerner man nogle gange blot det snavs, der kan ses, og man får måske både en skindende overflade og en ”ren” lugt. Men det er ikke sikkert, at det er gjort med det. En effektiv rengøring er helt central når vi taler om hygiejne – og det er vel at mærke i mange sammenhænge slet ikke nok at få fjernet det synlige snavs. Også tilstedeværelsen af det, der ikke umiddelbart kan ses med det blotte øje, skal i mange tilfælde også begrænses mest muligt. Her kommer desinfektionen ind i billedet. Normalt skal rengøring og desinfektion udføres i to adskilte arbejdsgange, og begge skal afsluttes med en grundig skylning med vand. Når man bruger rengøringsmidler med desinficerende egenskaber fjerner og forebygger man bakteriedannelser. Desinfektion er betegnelsen for en proces, hvor man uskadeliggør så mange af mikroorganismerne, at der ikke kan opstå en infektion. Det findes der mange forskellige metoder til at opnå. Mest almindeligt er flydende desinfektion, der typisk bliver gjort med sprit, peroxid eller klor. Du kan undgå usunde bakteriedannelser og dårlig lugt ved at desinficere jævnligt i hjemmet, for eksempel i køleskabet og dybfryseren, på spækbrættet, dine køkkenredskaber og overflader i køkkenet, på spisebordet og i badeværelset.

Varer 1-36 af 44

Faldende orden
Side
pr. side

Vigtigt at få has på mikroorganismerne

Et desinfektionsmiddel er et kemisk stof eller en forbindelse, der bruges til at uskadeliggøre mikroorganismer ved at dræbe dem eller gøre dem inaktive. Mikroorganismer, som også kaldes for mikrober, er samlebetegnelsen for en meget bredt favnende gruppe af organismer. De har det til fælles, at man kun kan se dem med et kraftigt forstørrelsesglas. De fleste mikrober som skimmelsvampe, bakterier og vira forekommer naturligt i vores omgivelser, og bakterier hjælper os med at fordøje maden, ligesom mikroorganismer hjælper med at opbygge vores immunforsvar eller på andre måder er nyttige for os. Men nogle af mikroorganismer kan udgøre en sundhedsrisiko, i hvert fald hvis de ikke holdes nede. Derfor er desinfektion så vigtig i mange situationer. Nogle af organismerne kan for eksempel give infektion eller allergi ved indånding eller kontakt med huden, så også på jobbet gælder det om at passe på og tage forholdsregler – herunder bekæmpelse af de skadelige mikroorganismer gennem effektiv desinfektion som del af rengøringen.

Vælg det helt rette desinfektionsmiddel til opgaven

 Det er vigtigt, at desinfektion af overflader bliver udført korrekt, og det kræver de rette midler til den konkrete opgave. Ved at anvende desinfektionsmidler sikrer du dig, at både vira og bakterier forsvinder fra overflader og hænder, og dermed mindsker du for eksempel smittespredning. Men hvilket desinfektionsmiddel du skal vælge til opgaven, afhænger både af hvad det er du skal desinficere, og af om du foretrækker flydende desinfektionsmidler eller desinficerende servietter.

Hos os finder du både beholdere med rengøringsmidler til desinfektion i beholdere af forskellig størrelse og med eller uden spray, servietter med ethanol og dispensere med midler til hånd desinfektion samt forskellige monteringsmuligheder til disse.

Produkterne til desinfektion fordeler sig på forskellige kategorier. Der er

  • Midler til hånddesinfektion
  • Produkter til afrensning af alger
  • Desinficerende rengøring af flader
  • Desinficerende servietter/swipes

Dertil kommer holdere til dispensere og lignende. Håndesinfektionsmidlerne kommer i flere størrelser og typer af beholdere, der enten kan hænges op på væggen i en holder eller stå med en lille pumpe på vasken eller lignende. Servietter med desinficerende egenskaber kan man med fordel bruge som er den hurtige og effektive måde at desinficere forskellige mindre overflader på. Her er man sikker på en jævn og sikker dosering, som altid er klar til brug med det samme. Sådanne servietter bruges for eksempel ofte til desinfektion af små flader i køkkenet, ved puslebordet eller på husets dørhåndtag.

Find et bredt udvalg hos os

Når du køber hos os er du sikker på at få desinfektionsmidler fra anerkendte producenter, der er virksomme og effektive og samtidig får du dem til den rette pris. En af fordelene ved at handle desinfektionsmidler her hos os i Rengros er, at vi har mange års erfaring med salg og brug af rengøringsmidler. Vi kan derfor svare fyldestgørende og korrekt på spørgsmål om produkter og deres rette anvendelse og vejlede dig i at brug af produkterne – og det gælder uanset om du er privat eller du er professionel forbruger. Vi er en særdeles kvalitetsbevidst grossistvirksomhed for de forbrugere, der stiller store krav til produkter, pris og serviceniveau. Der bliver løbende føjet nyt til vores sortiment, også inden for desinfektion, og vi står altid klar med kompetent vejledning. Og kan du ikke lige finde det produkt du søger eller er du på jagt efter noget specifikt udstyr til desinfektion, så tøv ikke med at kontakte os – vi kan sikkert hjælpe dig.

Du får under alle omstændigheder velfungerende, effektive og godkendte desinfektionsmidler til skarpe priser her hos os.

FAQ

  • Hvad sker der når man desinficerer? Desinfektion vil sige, at man dræber eller uskadeliggør mikroorganismerne på en given overflade.
  • Hvad er mikroorganismer? Mikroorganismer er en gruppe af organismer, der er så små, at de kun kan ses under mikroskop, for eksempel bakterier og vira.
  • Hvorfor er det vigtigt at desinficere? Ved en almindelig rengøring fjerner man det synlige snavs, men ofte er der bakterier eller vira tilbage, som kan udgøre en sundhedsrisiko. De dræbes ved en desinfektion.
  • Er alle mikroorganismer sundhedsskadelige? Nej, langt fra. Mange mikroorganismer udfører vigtige funktioner i din krop – for eksempel fordøjelse – og nogle indgår i vigtige balancer i naturen uden at gøre skade.