Erhvervsstøvsugere

Det er ikke ligegyldigt, hvilken støvsuger du køber, når der kræves meget rengøring. En erhvervsstøvsuger er lavet til at kunne håndtere store arealer af snavs, så din støvsuger klarer opgaven hver dag. Med en lydsvag og højeffektiv støvsuger tager det kortere tid at støvsuge, og støvsugeren forstyrrer ikke de omkringliggende lokaler. En erhvervsstøvsuger er derfor den bedste rengøringspartner til store opgaver på skoler, kontorer, hoteller, hospitaler, lagerrum og meget mere. 

Det kan oftest betale sig at købe en støjsvag erhvervsstøvsuger. Dette er både rart for personen, som bruger den, men også ved behov for rengøring i områder, hvor der skal vises hensyn til støjniveauet. Hvis der for eksempel oftest skal gøres rent på kontoret i arbejdstiden, så kan en støjsvag støvsuger sikre, at medarbejdere på kontoret ikke bliver forstyrret.

17 varer

Faldende orden
pr. side

Små specifikationer gør den store forskel

For at gøre rengøringen lettere, har støvsugerne let drejelige hjul. Dette gør både støvsugeren stabil og manøvredygtig under brug. Flere af modellerne her på siden har forskellige mundstykker til støvsugeren som du nemt kan skifte, afhængigt af hvilken overflade, der skal rengøres. Disse mundstykker er placeret smart på støvsugeren, så de er inden for en hånds rækkevidde. Langt de fleste erhvervsstøvsugere har lange ledninger, nogle helt op til 15 meter, som gør det nemmere at dække et større areal under rengøring. 

Jo større kapacitet jo større areal

Her på siden kan du finde en støvsuger med kapacitet til forskellige arealer. En støvsugers kapacitet afhænger af støvsugerposens kapacitet. Jo større en støvsugerposekapacitet, desto større areal kan en støvsuger rengøre, før posen skal skiftes. Hvis arealet for rengøring ikke er overvældende stort, så kan en mindre løsning være praktisk, da en mindre støvsuger er lettere i vægten og dermed nemmere at transportere rundt. Her på siden kan du finde erhvervsstøvsugere med en støvsugerposekapacitet på op til 15 liter, som er velegnet til rengøring af store areal såsom hoteller, skoler, kontorer, hospitaler og så videre. 

HEPA-filter

High Efficiency Particulate Air, forkortet HEPA, er et filter, som sørger for ren og allergi-fri luft, når du er færdig med at støvsuge. Filteret opfanger mikroskopiske partikler fra støvsugerens udstødningsluft. Dermed blæses de ikke tilbage i rummet. 

Mange erhvervsstøvsugere kommer med dette filter for at optimere støvsugerens funktion og renheden i luften. Der findes fem forskellige filtreringsklasser. De er baseret på filtreringsevnen, det vil sige hvor mange partikler filtreret kan fange pr. liter luft. 

  • HEPA 10: 15.000 partikler pr. liter luft
  • HEPA 11: 5.000 partikler pr. liter luft
  • HEPA 12: 500 partikler pr. liter luft
  • HEPA 13: 50 partikler pr. liter luft
  • HEPA 14: 5 partikler pr. liter luft

Du kan her på siden finde et udvalg af erhvervsstøvsugere fra forskellige producenter, hvoraf nogle indeholder et HEPA-filter. 

Find gode tilbud på erhvervsstøvsugere

Her på hjemmesiden kan du ofte finde gode tilbud på støvsugere. Disse er markeret med en procentvis rabat, så du kan se, hvor meget du sparer. De gode tilbud gør det nemmere at få fat i en støvsuger, som kan garantere den bedste rengøring. 

Udover gode tilbud kan du også finde en lang række tilbehør til støvsugere. For eksempel kan du købe forskellige slags mundstykker, for at variere typen af overflader som støvsugeren kan anvendes på. Du kan også købe støvsugerposer til alle støvsugermodellerne. For at vedligeholde din støvsuger bedst muligt, kan du tilkøbe reservedele, såsom for eksempel HEPA-filtre. Du kan også finde støvsugerslanger, reservehjul og mange andre nødvendige dele. 

Sådan vælger du den rette støvsuger

Først og fremmest kan du overveje, hvor stort et areal støvsugeren skal kunne rengøre. Jo større et areal, der er behov for at rengøre, jo større støvsugerposekapacitet anbefales det at købe. I denne forbindelse kan du også overveje budgettet for en støvsuger, da blandt andet støvsugerkapaciteten oftest påvirker prisen på en støvsuger. Leder du efter en billig, men effektiv støvsuger, så kan det være, du skal gå på kompromis med kapaciteten.

Du kan også overveje dit budget i forhold til energiforbrug: Er det vigtigt at finde en støvsuger som er billig i drift? Hvis dette er tilfældet, så kan du overveje at købe en mindre støvsuger, som ikke anvender lige så meget energi. En mindre støvsuger er også lettere i vægt, og kan derfor nemmere blive transporteret rundt. 

Dit valg bør også basere sig på støvsugerens evne til at eliminere allergi, ved for eksempel at overveje behov for HEPA-filtre eller andre støv- og mikrofilter. Hvis der ikke er behov for udvidet fokus på allergi, så kan du spare penge ved at vælge en støvsuger uden et særligt filter. 

Overvej også de overflader, støvsugeren primært skal anvendes på. Gulvtæpper kræver for eksempel en anden slags mundstykke end hårde gulve. Så hvis den primært skal støvsuge på gulvtæpper,  kan et motoriseret mundstykke hjælpe. Nogle støvsugere har denne inkluderet, hvilket hæver den samlede pris for støvsugeren.