5 ting du overser at rengøre

5 ting du overser at rengøre

Du har travlt i hverdagen og rengøringen bliver febrilsk presset ind i ugens program. Vi kender det! Men her er lige 5 ting, som du sikkert overser under rengøringen, men virkelig burde have fokus på. 

1. Toiletknappen

Den bliver berørt flere gange dagligt og endda inden håndvasken foretages. Det resulterer altså i.. at der samles en del bakterier i løbet af dagen! Den er virkelig en bakteriebombe, så den skal helst tørres af hver dag. Brug en oprevet klud med lidt rengøringsmiddel. 

2. Tastatur og telefon

Du ved det sikkert godt, men din telefon er fyldt med bakterier! Du bruger den utallige gange i løbet af dagen og lad os være ærlige, den kommer også med på toiletet i ny og næ. Så husk at aftørre og desinficere den en gang imellem. Ikke nok med at du overfører bakterier fra din telefon til dine fingre, så kan din beskidte telefon også resultere i urenheder på kinderne. Hvem gider det? Brug en oprevet klud med lidt rengøringsmiddel, en desinfektionsserviet eller et desinfektionmiddel til overflader. 

3. Puderne i sofaen

Vi kender alle, at man falder i søvn under filmen på sofaen og småsavler lidt på puderne.  De små uplanlagte lure resulterer i, at puderne bliver fyldt med hår, hud og bakterier. Derfor skal sofapuderne faktisk helst vaskes en gang om måneden. Så af med pudebetrækkene og få dem vasket. Vask dem i vaskemaskinen efter vaskeanvisningen på betrækket og fjern evt. pletter inden.

4. Toiletbørsten

Vi behøver vidst ikke, at specificere hvad den bruges til. Men hvor ofte gør du den lige rent? Skold den med kogende vand i ny og næ, det gælder også selve beholderen. Skift gerne toiletbørsten ud i ny og næ.

5. Fjernbetjeningen

Ærligt, har du nogensinde rengjort den? Fjernbetjeningen har sikkert ligget i din hånd og  her har du tænkt "den skal jeg også lige huske at rengøre". Derefter sat en film på og glemt det igen. Vi kender det alt for godt! Men fjernbetjeningen bliver berørt ofte af både dine og andres hænder, så husk at rengøre den en gang i mellem. En klud med lidt rengøringsmiddel, kan snildt klare det.