Svanemærkede produkter

Når du skal tage stilling til om svanemærket er vigtigt for dig er det godt at vide, hvad Svanemærket betyder i praksis. For at opnå det eftertragtede svanemærke skal et rengøringsmiddel være blandt de reneste i sin kategori. Det miljømæssige aftryk på naturen skal være så lille som muligt. Svanemærket, bliver overvåget af Miljømærkning Danmark, der er en del af Dansk Standard - det faktum giver dig 100% sikkerhed for at miljøet udsættes for mindst mulig belastning, når du anvender svanemærkede produkter i din erhvervsrengøring.
Sorter faldende

22 vare(r)

Sorter faldende

22 vare(r)

Går du op i grøn og miljørigtig rengøring er svanemærket en god vejviser til de reneste rengøringsmidler inden for deres kategori. Svanemærket kan kun opnås af en producent, når der på rengøringsproduktet er tydelige instrukser om hvordan rengøringsmidlet skal doseres af den der anvender midler. Derudover skal rengøringsmidlet være højkoncentreret, altså drøjt i brug. Kravene indeholder også en klausul om at et svanemærket produkt skal være lige så effektivt som et produkt uden dette mærke. I EU-regi har man “Blomsten”, der er EUs miljømærke, dette mærke stiller langt fra så høje krav som det nordiske svanemærke. Det vil sige at alle svanemærkede produkter til rengøring automatisk opfylder EUs lempeligere krav til miljøblomsten. Svanemærket betyder ikke at du undgår miljømæssig indvirkning på naturen, det betyder at det aftryk, der sættes på miljøet er blandt det mindst mulige på markedet. Med jævne mellemrum opdateres kravene til svanemærket, så de krav der skal opfyldes for at opnå mærket bliver skrappere. Det sker at producenter mister deres svanemærke, det kan de så først få igen, når de har bevist at de har forbedret deres produkts indvirkning på miljøet.

Se også vores professionelle udvalg af rengøringsartikler, Rengøringsvogne og stativer samt effektive rengøringsmidler og kemi til enhver opgave.